Sivut

perjantai 5. heinäkuuta 2013

Treeniä ja mahavaivoja

Tästä lähtee...
Olipas meillä kivat rally-tokotreenit eilen! Ei olla pitkään aikaan rally-tokoiltu, mutta nyt kun kävin kummilla tulostamassa ja laminoimassa alo-luokan kyltit ja otin ne mukaan treeniringin treeneihin, niin päätettiin sitten tehdä pari hieman erilaista rataa. Meitä oli vain kaksi koirakkoa treeneissä tällä kertaa (ks. Loki-Blogi tuolta blogilinkeistä), mutta päästiinpähän sitten tekemään enemmän, kun vuorotellen käytiin radat läpi.

Ja Java meni niin hienosti! Agility on Javan mielestä liian vikkelää, toko taasen taitaa olla välillä tylsää, mutta rally-toko putoaa sopivasti väliin ja Java tykkää. Innokkaasti teki kaikki kyltit, mitä nyt käännöksiin oikealle, spiraaliin oikealle ja pujotteluun tarvitaan vielä tiukkuutta. Mietin myös, josko lähtisi mölleihin kisaamaan Javan kanssa. Alo-kyltit ovat kaikki oikeastaan hallussa ja itseasiassa avo-kylteissäkään ei vielä taida löytyä mitään meille kovin vaikeaa (pyörähdystä pitäisi varmaan treenata kyllä, mutta muut varmaan onnistuisivat vaikka heti). Koira osaa, mutta minä kärsin yleisön edessä esiintymisen jännittämisestä, joten saa nähdä uskalletaanko - uskallanko minä - lähteä kisaamaan. Rally-tokomöllejä taitaa vain olla harmittavan vähän...

Pitäisi häivyttää tuo "kontaktikoukistus" pois.
Javan maha on alusta asti ollut herkkä. Jotain uutta saadessaan, niin maha on aika varmasti seuraavana päivänä löysällä. Eikä oikeastaan edes tarvitse olla mitään uutta vaan vanha tuttukin ruoka laittaa mahan sekaisin, jos edellisesta kerrasta on liian kauan. Esimerkiksi naudan rustoluita Java saa silloin tällöin ja jos noin kerran viikossa saa yhden, on kaikki ok, mutta jos on pari viikkoa rustoluiden välissä, niin heti on masu kuralla ja näin taisi käydä taas.

Tai ainakin luulen, että masuvaivat alkoivat rustoluusta, jonka Java sai. Masu oli seuraavana päivänä vähän sekaisin, mutta eilen illalla masu voi jo paremmin, joten ajattelin, että ei haittaa, että lähdemme porukalla varatulle agihallille hieman treenaamaan. Vaan eipä ollut sitten hyvä idea. Matkustus kuumassa autossa taisi sekoitta mahan uudestaa (Javalla on ollut ongelmia välillä autopahoinvoinnin kanssa) ja kun aloitimme lämmittelyn hallilla, Java päästi ripulit hallin matolle. Raukka ei selkeästi vain pystynyt pidättämään ja vahinko tuli. Vein sen sitten käymään pikaiseen ulkona, jonka jälkeen palasin auttamaan siivoamisessa. Java kuitenkin vaikutti sen verran pirteältä, että halusin muutaman esteen sen kanssa mennä. Yritimme mennä puomia, mutta Javaan iski korkeanpaikanpelko (ja huono olo?) eikä siitä tullut mitään, joten annoin olla ja päätin, että parempi lähteä kotiin.

Toivon todella, että syy huonoon oloon oli autoilu, eikä mikään pöpö, koska paikalla oli pari muutakin koiraa, joiden en tosiaan halua saavan Javalta mitään tartuntaa. Nyt taidetaan sitten varmuudeksi ottaa viikonloppu rauhallisesti ja syöttää koiruudelle vain helposti sulavaa ruokaa ja toivotaan, että tuo masuvaiva tuosta menee pikaiseen ohi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti